Ala Ungarese

Събитие 

Кога:
15.03.2019 19:30 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Диригент: Марк Кадин
С: Кристоф Барати [цигулка]
В програмата: Унгарски марш от Хектор Берлиоз, Празнични звуци от Ференц Лист,Чудният мандарин от Бела Барток, Концерт №1 за цигулка и оркестър от Макс Брух

За него Arkiv Music пише: "Както повечето виртуозни млади цигулари, той има ярка техника, но това, което го отличава от други е, че може да променя фразите си, така че да съответстват на настроението на музиката и да извлече повече от повърхностното разчитане... комбинацията от страст и интелектуалност прави изпълненията на Барати неустоими."

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови