Световни Хорови Олимпийски Игри през 2012 в САЩ

Между 4ти и 14ти юли 2012г. в Синсинати, САЩ ще се проведе Световната Олимпиада за хорова музика която се очаква да събере заедно над 20 000 участници и съмишленици от над 70 държави в най-голямото и значимо събитие в културната история на град Синсинати.

 

Световната Олимпиада за хорова музика е запазена марка на организацията, лидер в областта на хоровите фестивали и конкурси - INTERKULTUR - със седалище Полхайм, Германия. Вдъхновена от Олимпийската идея, Хоровата Олимпиада има за цел да събере заедно всички нации в мирна надпревара. 

Мега-конкурсите за хорове, които ще се проведат са в два големи дяла:  конкурс за хорове и конкурс за шампиони. Тези, които спечелят конкурса за хорове и се класират, участват в конкурса за шампиони. Наградите са златни, сребърни и бронзови медали. Предвижда се и присъждане на титлата "Шампион на Световните Хорови Олимпийски Игри" - за победителите във всяка категория (категориите са 23 - включващи освен стандартните категории за хорове: камерни, смесени, детски, мъжки, дамски и др., спиричуъли, духовна музика, джаз, поп и др). Оценяването ще се предостави на независимо международно жури. 

Световната Олимпиада за хорова музика е най-голямото и престижно събитие за хорове в света. Провежда се на всеки 2 години.През 2012г. ще се преведе Седмото издание на Олимпиадата. Очакват се над 200 000 хористи и диригенти от над 70 страни! 

 

Всеки може да получи лично информация за събитието чрез заявка на следния линк: http://www.classicalteam.com/bg/interkultur-informatziya.html 

 

 

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови