Quarto Quartet в камерна зала „България“

Събитие 

Кога:
07.12.2010 19:00 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Бетовен квартети


Струнен квартет в до минор, оп. 18, № 4
Квартетите от оп. 18 са публикувани между 1800-1801. Те са посветени на принц Lobkowitz. Бетовен структурира Квартета си в до минор в типична концертна форма , като по този начин първата цигулка доминира на сцената.


Клавирен квартет в ми-бемол мажор, Woo 36 № 1
Трите клавирни квартети са написани през 1785 г., когато композиторът е петнадесет. Той е написал музика за около половината си живот в този момент. Тези квартети са интересни, въпреки че формата „клавирен квартет” е доста рядка по това време. Моцарт пише двата си квартета точно по същото време, а те са едни от малкото по рода си.


Струнен квартет в ла минор, опус 132 („Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart“)
Бетовен е написал тази творба (през 1825), след като се е възстановил от сериозна болест, която са се страхували, че ще е фатална. Така той озаглавява третата част на квартета с думите:„Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart“ (Благодарствена песен до Бог за Изцеление, в лидийски лад)

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови