„Музиката на Америка”

Събитие 

Кога:
15.03.2011 19:30 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Людмил АНГЕЛОВ, пиано
Класик ФМ М-Тел оркестър
Диригент: Джон Маклафлин Уилямс, САЩ
Програма: Х. Хадли: симф. поема „Отело”
Дж. Гершуин: Концерт във Фа; Дж. Гершуин: Рапсодия в синьо
В. Джанини: Сюита из операта „Укротяване на опърничавата”

Людмил Ангелов е един от любимите пианисти на българската публика. Още с първите си концертни изяви той показва качествата на голям артист – техническа брилянтност и артистично себеотдаване. През сезона 1987/1988 Людмил Ангелов представя клавирното творчество на Шопен в цикъл от дванадесет рецитала. За това уникално събитие той получава отличието “Млад музикант на годината” в България. Участвал е и в някои от най-значимите Шопенови фестивали. Дебютният му рецитал в Ню Йорк е през 1990 в Линкълн Център. Свирил е също така и в залите на Берлинската филхармония, “Плейел” и “Гаво” в Париж, “Херкулес” в Мюнхен, “Концертгебау” в Амстердам, Операта в Монте Карло, “Брукнерхаус” в Линц, “Аудиторио Насионал” в Мадрид, “Аудитори” в Барселона, концертните зали на Московската и Миланската консерватория и др. Людмил Ангелов живее в Испания, където е основател и понастоящем артистичен директор на Международния музикален фестивал в Толедо.

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови