Концерт на Шломо Минц

Събитие 

Кога:
15.04.2011 19:30 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Шломо МИНЦ, цигулка
Класик ФМ М-Тел оркестър
Диригент: Шломо МИНЦ
Програма: Л. ван Бетовен: Концерт за цигулка и оркестър
Й. Брамс: Симфония №1

Световно известен цигулар, виолист и диригент, редовно концертиращ с най-добрите оркестри по целия свят, Шломо Минц е роден в Москва на 30 октомври 1957. Имигрира със семейството си две години по-късно в Израел. На 11-годишна възраст дебютира с Израелската филхармония, а на шестнадесет години за първи път свири в „Карнеги Хол”, Ню Йорк. Неговите учители по цигулка са Илона Фехер в Израел, Дороти Дилей и Исак Щерн в Ню Йорк. Шломо Минц става артистичен директор на Израелския камерен оркестър през 1989. Реализира записи със същия състав през 1993 – това са концертите за цигулка от Антонио Вивалди. От март 1994 до април 1998, маестрото е артистичен съветник и постоянен гост-диригент на симфоничния оркестър на Маастрихт. С този оркестър Шломо Минц свири за първи път на цигулката, на която е свирил самия Паганини. Музикантът едновременно дирижира и свири заедно с Кралската филхармония – Лондон, Пражки симфоничен оркестър, Оркестъра на Швейцария, Резидентски оркестър Хага, Оркестъра на Парижката консерватория и много други. Изнасял е многобройни рецитали в Европа и САЩ заедно с пианиста Итамар Голан и виолончелиста Мат Хаймовиц.

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови