Концерт на Мила Георгиева

Събитие 

Кога:
29.04.2011 19:30 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Мила ГЕОРГИЕВА, цигулка
Класик ФМ М-Тел оркестър
Диригент: Григор ПАЛИКАРОВ
Програма: Ян Сибелиус – Концерт за цигулка

Чаровната цигуларка Мила Георгиева започва да свири на четиригодишна възраст и още преди тийнейджърските си години се радва на световна известност. На 9 години  прави дуети с Минчо Минчев, който остава неин кумир. Свирила е с най-големите диригенти – в  Чикаго с Кристоф Ешенбах, като солист на «Гевандхаус оркестър» с Херберт Бломщед и с Курт Мазур, с Бамбергски симфоници под диригентството на Жорж Претр и др. Възпитаничка е на Джулиард Скул и е носителка на множество награди от международни конкурси, сред които първа награда от Моцартовия фестивал на фондация Orpheum в Цюрих. Репертоарът й е внушителен и включва виртуозни произведения от всички епохи. Мила Георгиева свири на цигулка „Страдивариус” от 1703 година.

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови