Концерт

Събитие 

Кога:
29.06.2011 19:30 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Л. Бърнстейн: Слава
С. Барбър: Night Flight
Л. Бърнстейн: Дивертименто за оркестър
П. Стайнов: Тракийски танци
Дж. Уилямс: Марш на империята из „Междузвездни войни
Дж. Уилямс: Hedwig’s Theme из „Хари Потър”
Кл. Баделт: Из филма „Карибски пирати”
МЛАДЕЖКИ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР „ПАСИФИК” - PACIFIC SYMPHONY YOUTH ORCHESTRA
Диригент: Максим Ешкенази

Младежкият оркестър е една от основните програми за образование на симфоничния оркестър „Пасифик”. Ръководен от  музикалния директор Максим Ешкенази (който е и помощник-диригент на симфоничния оркестър „Пасифик”), съставът се ползва също от художественото ръководство на  музикалния директор на оркестъра – Карл Сен Клер, който действа като артистичен съветник за всички дейности. През сезон 2009/10 в Младежкия оркестър участват музиканти от над 45 различни училища от цялата област  Ориндж Каунти и извън нея. Оркестърът се състои от 107 студенти, които са избрани чрез годишни прослушвания, които се провеждат в края на пролетта.
Младежкият оркестър представя през сезона абонаментен цикъл от три концерта в залата „Рене и Хенри Зегерстрьом”, както и други концерти. Членовете на оркестъра се обучават от професионалните музиканти от симфоничния оркестър „Пасифик”. Те имат и възможността да провеждат съвместни репетиции и концерти „рамо до рамо” с професионалните си колеги в специалните „Семейни музикални сутрини” – концертна серия, която се провежда през целия сезон.  Освен това студентите получават безплатни билети за концерти на симфоничния оркестър „Пасифик” и имат изключителен достъп до репетициите на състава, както и възможности за контакт с гостуващи солисти и диригенти.
Създаден през 1993 Младежкият симфоничен оркестър „Пасифик”  отбелязва 17-тия си сезон. За този период диригенти са били Едуард Къминг, Елизабет Стоянович,  Марк Мандарано, Майкъл Хол, който сега е музикален директор на Оркестъра на Югозападна Флорида и др.

 

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови