Лех Наперала, Томаш Пьентак, Полша

Събитие 

Кога:
26.09.2009 16:00 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Концерт на Лех Наперала и Томаш Пьентак по случай 25 години на Полското културно-просветно дружество “Владислав Варненчик”

 

В програмата:

Карлович, Монюшко, Желенски, Падеревски, Невядомски

 

Лех Наперала – възпитаник на Музикалната академия във Варшава. Изявява се като солист и камерен изпълнител. Лауреат на ІІ  Международен конкурс за клавирни дуети в Бялисток (2002), а през 2009 печели ІІ награда на І Международен песенен конкурс в София – в дует с баритона Томаш Пьентак. Трикратен лауреат на цикъла концерти “Музикален младежки форум” на Австрийския форум за култура във Варшава. Музикантът е стипендиант на министъра на културата на Полша по програмата”Млада Полша”.

Томаш Пьентак (баритон) – възпитаник на Музикалната академия във Варшава (орган и солово пеене). Репертоарът му включва песни на немски и полски композитори, оратории и кантати на Бах, Моцарт и др. Класици. Солист на Варшавската камерна опера и органист в църквата „Света Анна” във Варшава. Лауреат на ІІ награда на І Международен песенен конкурс в София 2009. 

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови