Стефан Миленквич - цигулка

Събитие 

Кога:
07.04.2009 19:30 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Програма

Стефан Миленкович, цигулка, САЩ,
Класик ФМ М-Тел оркестър,
Диригент: Сергей Павлов,
Л. ван Бетовен, Ф. Менделсон, П. И. Чайковски

 

 

Стефан Миленкович

Стефан Миленкович е роден на 25 януари 1977 в Белград, Сърбия в семейство на музиканти. Дипломира се в университета в Белград през 1994 като най-млад студент. Продължава образованието си в Джулиърд Скуул, Ню Йорк при легендарната Дороти Ди Лей. Свирил е с оркестрите на Берлин, Хелзинки, Белград, Болшой театър – Москва, Белгия, Индианаполис, Мексико, Мелбърн, Аспен, камерен оркестър Орфей и др.
Изявявал се е с диригентите: Вл. Федосеев, Л. Маазел, Д. Орен и др.
През сезона 2007-2008 реализира два големи проекта: „Сарабанда” и записите на двата концерта за цигулка и оркестър от К. Шимановски, както и участия на големи фестивали в САЩ – Колорадо, Калифорния и в Загреб.

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови