Концерт на симфоничен оркестър на БНР

Събитие 

Кога:
16.04.2010 19:00 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

АБОНАМЕНТЕН ЦИКЪЛ ІІ

 

диригент: Емил Табаков

 

 В програмата:

„Песни за мъртвите деца” от Густав Малер, по стихове на Фр. Рюкерт

 

Арнолд Шьонберг - Пелеас и Мелизанда

 

За първи път в България ще пее американското мецосопрано Фредрика Брилембург. Певицата е известна в музикалния свят с предпочитанията си към концертното пеене, както и с участието си в опери от съвременни композитори и в роли, които не са най-типичните и най-знаковите за мецосопрановия репертоар. Това е нейното нестандартно пътешествие в света на музиката. Тя идва в България с голямо желание за да изпее петте великолепни песни на Малер в съвместно музициране с големия български диригент Емил Табаков.

 

Музика на младия Арнолд Шьонберг, музика изтъкана от романтичен порив и красиви мелодии – това е симфоничната поема „Пелеас и Мелизанда”, която ще прозвучи за първи път у нас. Това е колосална в развитието си, много трудна оркестрова пиеса, пиеса на интензивното темброво развитие, на изумителни звукосъчетания. Един непознат шедьовър от 1903 г., вдъхновен от драмата на Метерлинк ще прозвучи на българския концертен подиум.

 

 

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови