Концерт на " Щраус оркестър Виена"

Събитие 

Кога:
08.12.2017 20:00 ч.
Къде:
Национален дворец на културата -
Категория:
Kонцерти

Информация

Виртуозите на виенската класика ще представят музиката на вероятно едно от най-влиятелните семейства в класическата музика – семейство Щраус.

Оркестър Виена ще представят една зимна приказка от класически произведения. Диригент на оркестъра е  музикалният виртуоз Петър Гут. Като истински професионалист и верен последовател на творчеството на Щраус, той дирижира и с цигулка в ръка. Оркестърът ще гостува за втори път в България, като част от дългогодишната и обичана традиция за организиране на коледни виенски концерти в София.

Зала 1, НДК

 

Къде

Национален дворец на културата
Къде:
Национален дворец на културата   -   Сайт
Адрес:
Пл. "България" №1

Информация

Националният дворец на културата (НДК) е сграда с няколко зали в центъра на София, която се използва основно за културни прояви. Най-голямата зала („Зала едно“) е с 5000 места. НДК е открит през 1981 г., а негов архитект е Александър Баров. Носещата конструкция е стоманена и е проектирана от екип от ВИАС, ръководен от проф. Милчо Брайнов и инж. Богдан Атанасов.

Сградата е разположена на 123 000 кв. м. площ, разгъната на 8 етажа и 3 подземни нива, включващи 13 зали, 8000 места и възможност за настаняване от 100 до 4000 участника. Сградата „НДК“ посещават около 1 600 000 човека годишно.

Добавете коментар

Защитен код


Обнови