Милена Моллова(пиано) и Марио Хосен(цигулка )

Събитие 

Кога:
01.12.2009 19:00 ч.
Къде:
Национално Музикално Училище - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Програма:

Моцарт - Цоната KV 296
Паганини - Вариации "Nel cuor piu non misento"
Шуман - Карнавал оп.9
Франк - Соната
Паганини - Шуман - 3 каприза (13, 17, 24)

 

Милена МОЛЛОВА
Концертиращ пианист и педагог със световна известност. Лауреат е на Конкурсите “Чайковски” – Москва; "М. Лонг"- Париж; "Бетовен" - Виена; "ARD" – Мюнхен. Професионалната й реализация включва над 50 години на сцената - рецитали и концерти с оркестри, камерна музика и дуо пиано в Европа и Азия. Изпълнява многократно 32 сонати за пиано и 10 сонати за цигулка и пиано. Професор на департамент "Музика" в НБУ. Председател за България на EPTA.

Марио ХОСЕН
Свири като солист на изтъкнати оркестри като Английския камерен оркестър, Брукнер оркестър, Кралската Филхармония, в зали като Карнеги Хол, Тонхале в Цюрих, Виктория хол в Женева. 24-те Капричи, 6-те концерта на Паганини и 10-те сонати на Бетовен са посрещнати възторжено от критиката и публиката. Преподавател е в НБУ София и в кралската академия „Рейна София”, Мадрид.

Къде

Национално Музикално Училище
Къде:
Национално Музикално Училище   -   Сайт
Адрес:
ул. Оборище № 17
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

 Създаването на първото музикално училище в България се свързва с името на Иван Шишманов, министър на просвещението от 1903 до 1907 година. По негова инициатива през 1904 група музиканти, които ще останат в историята, като създатели на първото в България музикално учебно заведение: Петко Наумов, Н. Ив. Николаев, К. Стоянова, М. Черен, К. Йермарж, Х. Визнер, А. Мацак,  К.  Кауцки и Дим. Х. Георгиев полагат основите на новото училище.

 

Национално Музикално Училище "Любомир Пипков"

София ул. Оборище № 17,

Тел. +359-2-9430003

E-mail:

nmupipkov@abv.bg

nmupipkov@mail.bg

Добавете коментар

Защитен код


Обнови