Каталунска Премиера

Събитие 

Кога:
28.03.2019 19:00 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Маестро Мартин Пантелеев и Софийската филхармония представят концерт, съчетал съвременната музика на Джорджи Червело с класическата, но все пак революционна за времето си “Меса ди Глори” на Пучини. Пучини композира „Меса ди Глори“ като дипломна работа при завършването на музикалния лицей в родния си град Лука. Той никога не публикува пълния манускрипт на произведението, който по-късно става обект на съдебно дело между две издателства. Тя специално е наречена „Меса ди Глори", защото носи по-скоро прославящ, светски, а не богослужебен характер.

Джорджи Червело – Концерт за виолончело и оркестър/ световна премиера/
Джакомо Пучини – Меса ди Глори
Диригент: МАРТИН ПАНТЕЛЕЕВ
Солисти: РОМЕН ГАРИУ, виолончело
С участието на НФХ“Светослав Обретенов“, диригент:Славил Димитров

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови