Коледни концерти на ОФД Пловдив, солист Ивайло Михайлов

Събитие 

Кога:
19.12.2009 18:00 ч.
Къде:
Зала на филхармонията/Пловдив - Пловдив
Категория:
Kонцерти

Информация

На 19 декември от 18.00 часа камерното пространство на фоайето на ОФД Пловдив ще се превърне в сцена, която ще ни срещне с още един млад изпълнител – солиста на  ОФД Пловдив Ивайло Михайлов. Тенорът е избрал да зарадва почитателите на творчеството  на  италианския  композитор  Джакомо Пучини с изпълнението на неговите не толкова популярни песни. Ще му акомпанира Мария Загорска.

 

Ивайло Михайлов  е  роден в Пловдив. Неговите първи певчески изяви са свързани с Хора на  пловдивските момчета и младежи "Стефка  Благоева", където пее от 1985 година, а от 1990 е солист. Възпитаник е на френската гимназия в Пловдив. През   1997 г .  завършва Държавната Музикална  Академия  “Панчо  Владигеров”- София в класа по оперно пеене на световния  сопран  Валери  Попова.  През  2002  г.,  специализира в Академията "Борис Христов" в Рим, Италия, където учи при баритона Джузепе Тадеи. Следва обучение в Академията за певческо изкуство - гр. Озимо/Италия/, отново след спечелен конкурс.

Работил е като солист във всички оперни театри в България. В репертоара на певеца влизат ролите: Неморино от “Любовен еликсир”, Беппе от “Рита” и Гулиелмо от “Вива ла мамма" на Доницети, Измаел от “Набуко” и Касио от “Отело” на Джузепе Верди, Дамян от “Хитър Петър” на Веселин  Стоянов, Илия от “Луд гидия” на Парашкев Хаджиев, Парис от “Хубавата Елена” на Жак Офенбах, Бастиен от “Бастиен и Бастиена” на В. А. Моцарт и др. Носител е на златен медал от конкурса “Бряг на надеждата” – Добрич`99 и златна купа от пролетния фестивал в Пхенян  / Северна Корея / 2004  г. 

Къде

Къде:
Зала на филхармонията/Пловдив
Адрес:
пл. Централен 1
ZIP:
4000
Град:
Пловдив
Държава:
Държава: bg

Информация

Sorry, no description available

Добавете коментар

Защитен код


Обнови