Людмил Ангелов свири Шопен

Събитие 

Кога:
05.03.2010 19:30 ч.
Къде:
Зала България/София - София
Категория:
Kонцерти

Информация

Людмил Ангелов [пиано]
Людмил Ангелов свири Шопен
В програмата: Шопен


Познаваме Людмил Ангелов като най-изтъкнатия интерпретатор на творбите на Фредерик Шопен и добре знаем, че следващите месеци са особено важни за него. На 10 март 2010 светът ще отбележи 200 години от рождението на великия композитор, а Людмил Ангелов ще почете събитието със серия тематични концерти, които започват още сега. На 15 декември в зала България ще звучат подбрани валсове и ноктюрни от Шопен, а ако ви хареса, през февруари, март, май и юни 2010 ще има още няколко концерта

Къде

Зала България/София
Къде:
Зала България/София
Адрес:
ул. Аксаков 1, тел. 02/9877656
Град:
София
Държава:
Държава: bg

Информация

Зала "България" е построена по идея на Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество "България" като част от цялостен комплекс през 1937г. Залата е снабдена с облицовка, направена според изискванията за добра акустика и със съдействието на Херцоговия институт за акустически изследвания при Държавното висше техническо училище в Берлин.
Двете зали - камерна и голяма, - са основно средище на музикални изяви: концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории на "Филхармоничното общество" и др.

Брой на седящи места – 1200 (партер, два балкона и ложи).

Добавете коментар

Защитен код


Обнови