Ричард Клайдерман - отново в България!

Събитие 

Кога:
14.04.2010 19:30 ч.
Къде:
Национален дворец на културата -
Категория:
Kонцерти

Информация

Прочутият френски пианист Ричард Клайдерман ще гостува на “Европейски музикален фестивал” през 2010. Той ще свири с талантливите музиканти от Класик ФМ М-Тел оркестър.

От 18 януари започва продажбата на билети за концерта на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и в билетния център на НДК.

Рѝчард Кла̀йдерман (на френски: Richard Clayderman) е френски пианист, роден на 28 декември 1953 г. в Париж, Франция. Рожденото име на Клайдерман е Филип Паже (на френски: Philippe Pagès). Той започва да се учи да свири на пиано на шест годишна възраст.Приет е в Парижката консерватория на 12 години, а четири години по-късно печели своя първи приз. Животът му се променя изцяло през 1976 година, след като записва първата си популярна песен –„Балада за Аделин”, композирана от френския музикален продуцент Пол дьо Сеневил. Мелодията става изключително успешна – продадена е в 22 милиона копия в 38 страни. Оттогава Клайдерман записва над 1 000 мелодии, като се счита, че той е сред най-успешните изпълнители в света, с продадени 70 милиона албума в световен мащаб.

Къде

Национален дворец на културата
Къде:
Национален дворец на културата   -   Сайт
Адрес:
Пл. "България" №1

Информация

Националният дворец на културата (НДК) е сграда с няколко зали в центъра на София, която се използва основно за културни прояви. Най-голямата зала („Зала едно“) е с 5000 места. НДК е открит през 1981 г., а негов архитект е Александър Баров. Носещата конструкция е стоманена и е проектирана от екип от ВИАС, ръководен от проф. Милчо Брайнов и инж. Богдан Атанасов.

Сградата е разположена на 123 000 кв. м. площ, разгъната на 8 етажа и 3 подземни нива, включващи 13 зали, 8000 места и възможност за настаняване от 100 до 4000 участника. Сградата „НДК“ посещават около 1 600 000 човека годишно.

Добавете коментар

Защитен код


Обнови