Започва концертният цикъл "Класика в звук... със стил" в Модерен театър

На 16ти април(събота) музикантите от Quarto Quartet ще представят великолепен спектакъл от класическа музика, с който дават началото на концертния проект „Класика в звук … със стил” сезон 2011 на сцената на Модерен театър в София.

В изпълнение на този забележителен музикален ансамбъл, ще чуете два кларинетни квинтета:
Моцарт – квинтет ла мажор K. 581 и Брамс – квинтет си бемол минор Op. 115

Артисти: Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Стоян Божков (виолончело), Атанас Илиев (кларинет) и Михаил Живков (кларинет).

"Достатъчно е да чуете този ансамбъл дори и само за момент, за да се уверите в неговата безупречна музикалност, в широката му и кадифена звучност, в артистичната ангажираност на музикантите, предизвикваща адмирации. Ето една млада формация, способна да накара много реномирани ансамбли да й завидят!" Този цитат от френската музикална критика по повод изпълненията на Quarto Quartet изчерпва всяко съмнение за качеството на поредният музикален спектакъл, който подготвят музикантите от “Quarto”.


Програмата на проекта "Quarto Quartet & приятели" включва четири концерта с изящни произведения на камерната музика от Моцарт,Брамс, Бетовен, Франк Бридж, Цезар Франк, Стравински, Хуакин Турина и Чайковски.
"Класика в звук … със стил" е проект за класическата красота на камерната музика, мъничко разкош в тичащото ни ежедневие: ефектна комбинацията от силно артистично присъствие, шедьоври на класическата музика и приятен, лек коктейл.

Следващите концерти на “Quarto Quartet & приятели“ в залата на Модерен театър през сезон 2011:
02.06.2011 от 19.00
Бетовен – клавирен квартет No.1 ми бемол мажор,
Франк Бридж – клавирен квартет – фантазия,
Цезар Франк – клавирен квинтет фа минор.


28.09.2011 от 19.00
„История на войника” от И. Стравински със специалното участие на актьора Валентин Ганев.


26.11.2011 от 19.00
Хоакин Турина – „Молитва на тореадора” за струнен квартет,
Чайковски – „Souvenir de Florence” – струнен секстет ре минор op. 70.

 

Билети се предлагат в мрежата на Eventim и техните партньори.

 

КОМЕНТАРИ

+1Quarto01-06-2011 14:30#2
На 2 юни ще можете да присъствате и на 2-рият концерт от цикъла - Quarto Quartet свирят Бетовен и Франк Бридж - клавирни квартети и Цезар Франк - квинтет в Модерен театър.
0М.Петкова14-04-2011 22:51#1
Страхотни български музиканти! Успех!

Добавете коментар

Защитен код


Обнови