Талантливите музиканти от Quarto Quartet с абонаментен цикъл "Quarto 2013"

От създаването си през 2005 година досега Quarto Quartet не спират да доказват своя професионализъм и талант, както на българската така и на международната сцена. За това говорят множеството международни награди спечелени от музикантите, като солисти и камерни изпълнители, както и факта, че европейската музикална критика ги определя, като един от най-интересните български камерни състави.

През тази година в абонаментния цикъл "Quarto 2013" те ще предложат на публиката пет цветни преживявания, с които да заредите сетивата си и да избягате поне за малко от сивото ежедневие. Концертните програми са подбрани тематично в пет заглавия – „100% Брамс”, „Пролетна вечер с Quarto”, „Романтика за трима”, „Музикален лабиринт” и „Кармен”. Поднесена с майсторство и финес от квартета и гост-музикантите, програмата на абонаметния цикъл ще ви преведе през музиката на Брамс, Хайдн, Моцарт, Турина, Шопен, Чайковски и Бизе-Шчедрин.

Първият концерт е на 20 февруари, от 19 часа, в Камерна зала „България” и е продължение на вече познатото заглавие „100% Брамс”. Камерните композиции на Йоханес Брамс, които ще чуете са в изпълнение на Quarto Quartet - Иван Пенчев (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Димитър Тенчев (виолончело) и Дарина Василева (пиано) със специалното участие на Яна Дешкова (цигулка) и Иво Върбанов (пиано). В програмата на концерта ще звучат Сонати за цигулка и пиано и прочутия до минорен клавирен квартет №3 „Вертер”, оп.60.

 

Информация за концертите от цикъла може да намерите на следните линкве:

 

20 Февруари - 100% Брамс - камерна зала България

20 Март - Пролетна вечер с Quarto - камерна зала България

30 Април -  Романтика за трима - голяма зала България

15 Май - Музикален лабиринт - голяма зала България

1 Юни - Кармен - голяма зала България


Цените на билетите за Камерна зала „България” са по 10 лева. При покупка на билети и за двете програми в Камерна зала (20 февруари и 20 март), получавате билети по 8 лева.

Трите концерта в Голяма зала (30 април , 15 май и 1 юни) се предлагат на цени 10, 12 и 15 лева, при закупуване на абонамент и за трите програми има отстъпка - съответно 8, 10 и 12 лева.

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови