Сопраното Соня Йончева подписа дългосрочен договор със Sony Classical

Ексклузивен дългосрочен договор с Сони Класикал подписа сопраното Соня Йончева.


Родена през 1981 г. в град Пловдив младата певица има зад себе си богата и интересна творческа биография. Завършва пиано и оперно пеене в родния си град Пловдив, а през 2009 получава своята диплома за висше образование със специалност класическо пеене в Женевската консерватория. За първи  път е забелязана през 2010 година, когато печели първа награда на престижният конкурс за оперни певци на Пласидо Доминго - "Опералия", провел се в Ла Скала, Милано. Тя определя това свое постижение като " Мечтата на всеки оперен певец днес".

Сред постиженията да певицата се нареждат още поканата на Уилям Кристи да участва в неговата академия за млади певци през 2007, записи за Върджин Класикс, както и дебютът ѝ в зала "Плейел" с "Хофманови разкази" на Офенбах, партнирайки си с "Музикантите на Лувъра"(Les Musiciens du Louvre) и под диригентската палка на Марк Минковски. Нейното участие в безсмъртната опера на Верди "Травиата" получава високи оценки от директора на операта в Монте Карло - Жан Луи Гринда и диригента Марко Армилато, както и от местната преса. Критиката определя изпълнението на Соня Йончева като "една от най-многостранните "Тривиати" в съвременната опера". По рано тази година сопраното Соня Йончева взе участие в Концерт де Франс, който се проведе пред Айфеловата кула в Париж.

"Музикалните записи са били винаги много важни за мен", споделя певицата, " в студената и бедна България на моето детство записите, независимо дали са на Queen, Pink Floyd или Мария Калас бяха моят най-важен прозорец към света. За мен е истинска чест да се присъединя към Sony Classical, най-силното и истинско семейство за музиканти."

Нейният първи албум в компанията ще бъде издаден през есента на 2014 година и ще обхваща репертоар от Париж през 19 век в почит на "Belle Époque" ерата.

 

 

Тук може да видите изпълнение на певицата от зала Плейел през 2010 година:

 

 

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови