Маестро Енио Мориконе с първи концерт в България

Легендарният италиански филмов композитор Енио Мориконе ще изнесе първия си концерт България на 10ти декември в Зала Арена Армеец, София.


В своята дългогодишна история в Холивуд композиторът има над 500 продукции, някои от които за едни от най-емблематичните филми на всички времена, като "Имало едно време в Америка", "За шепа долари", "Добрият, лошият и злият", "Недосегаемите", изящният "Малена" с Моника Белучи, криминалният сериал "Октопод", както и касовият "Джанго без окови". Несъмнено в света няма друг композитор, който е писал музика за толкова много и толкова жанрово разнообразни филми.

Номиниран е за над 50 престижни световни награди, от които има 5 номинации за Оскар, а през 2007 година е отличен с почетен Оскар за цялостно творчество.
Мориконе е дирижирал повечето най-големи оркестри в света, като само от 2001 година досега е представил над 200 концерта продължавайки и до ден днешен въпреки 85 годишната си възраст.

На въпроса коя емоция се пресъздава най-трудно със средствата на музиката авторът е категоричен, че това е любовта. За себе си казва, че музиката е неговото житейско призвание и не гледа на работата си, като на грандиозен успех. Добавя, че е повече от нетърпелив за срещата си с българските музиканти от оркестъра и хора на Класик ФМ и вярва, че заедно ще поднесат великолепен коледен подарък на българската публика на 10 декември.

За спектакъла в България, Маестрото пристига с международно признатите имена на музикалната сцена Сузана Ригачи, Роко Дзифарели и др. Близо 200 български музиканти също ще участват в концерта в зала Арена Армеец, София.

 

Билети за събитието може да намерите на https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/, http://ticketsbg.com/event.php?id=1045, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса "Кантус Фирмус" в зала "България", на цени между 60 и 200 лв.

 

 

 

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови