Концерт в самолетен хангар на 29ти Юни

Механици, пилоти и други служители от цял свят на самолетната компания Lufthansa, като музикални виртуози в един по различен концерт.

 

На 29ти юни от 11 сутринта, Lufthansa Orchestra съставен изцяло от служители на компанията ще изнесе концерта "Музика в небето" с участието на Белосвала и бенда на Живко Петров. Зала на концерта ще бъдат самолетните хангари на Lufthansa Technik намиращи се на летище София.

 

През октомври 2010 г. Lufthansa отправя покана към всички свои служители за записване в собствения оркестър на компанията. Първите прослушвания започват през началото на 2011 , а през май същата година вече е първият официален концерт на оркестъра във Франкфурт. Следват множество изяви в Германия и чужбина, а билетите за традиционните концерти провеждани всяка пролет и есен се разпродават предварително.

 

Артистичен директор на оркестъра е Andrea Hoyer, координатор услуги в авиокомпанията във Франкфурт. Завършила е Royal Academy of Music в Мюнхен и е имала концертни изяви с Andrea Bocelli и David Garrett. А председателят на оркестъра - Olaf Mielmann е дипломиран физик, работещ като одитор в Lufthansa.

 

На 29 юни в хангара на Луфтханза на летище София оркестърът ще бъде в състав от около 40 музиканти. Той ще изпълни музикално произведение  с Белослава, която после ще изнесе концерт с Живко Петров.

 

Билетите за „Музика в небето” са на цена от 35 лв. с включен коктейл след концерта, и могат да бъдат намерени в ticketsbg.com и на касата на Cantus Firmus  в зала „България“.

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови