Оперната прима Соня Йончева е номинирана в класация за любима оперна звезда за 2014 година.

Пловдивската оперна прима със световна кариера – Соня Йончева за която по-рано bgklasika обяви, че е сключила дългосрочен ексклузивен договор със Сони класикал е включена в световната класация за най-любима оперна звезда на 2014-та.

 

Любимката на Пласидо Доминго е номинирана от сайтът „Светът на операта” (www.opernwelt.de), редом с други популярни звезди от световната оперна сцена, като Бетси Хорн, Барбара Хъниган и други общо 14 млади изпълнителки от цял свят. Всеки, който желае да подкрепи Соня Йончева може да го направи като гласува за нея в сайта ТУК . Крайният срок за гласуване е 30 Септември.

След приключването на гласуването ще бъде публикуван и оперния годишник на критиците и ще бъде обявен победителя.

 

Родена през 1981 г. в град Пловдив младата певица има зад себе си богата и интересна творческа биография. Завършва пиано и оперно пеене в родния си град Пловдив, а през 2009 получава своята диплома за висше образование със специалност класическо пеене в Женевската консерватория. Пяла е на най-големите световни оперни сцени редом до звезди като Стинг, Пласидо Доминго, Хосе Карерас и много други. За първи  път е забелязана през 2010 година, когато печели първа награда на престижният конкурс за оперни певци на Пласидо Доминго - "Опералия", провел се в Ла Скала, Милано. Тя определя това свое постижение като " Мечтата на всеки оперен певец днес".

Сред постиженията да певицата се нареждат още поканата на Уилям Кристи да участва в неговата академия за млади певци през 2007, записи за Върджин Класикс, както и дебютът ѝ в зала "Плейел" с "Хофманови разкази" на Офенбах, партнирайки си с "Музикантите на Лувъра"(Les Musiciens du Louvre) и под диригентската палка на Марк Минковски. Пловдивското сопрано Соня Йончева в момента е една от най-успелите ни млади оперни изпълнителки.  

Преди няколко месеца нашето момиче мина под венчило с младия и обещаващ венецуелски диригент Доминго Хиндоян. В момента Соня се е оттеглила за кратко от голямата сцена, тъй като очаква първото си дете.

Добавете коментар

Защитен код


Обнови