Тото Кутуньо излиза на сцената с оркестъра на Класик ФМ Радио

На 31 март звездата на италианската музика ще изнесе концерт в София, като на сцената ще му партнират 52-ма инструменталисти от Оркестъра на Класик ФМ радио.

 

Тото Кутуньо ще пристигне два дни по-рано в България за да започне репетиции с музикантите от оркестъра. Емблемата на италианската музика ще изпълни най-известните си песни и ще представи пред българската публика най-новия си албум в Зала 1 на НДК.

 

Изпълнителят е автор на повече от 300 песни, някои от които са популяризирани от изпълненията на певци като Адриано Челентано, Далида, Рей Чарлз и Жо Дасен. Част от тях Тото Кутуньо също ще изпълни по време на концерта си в столицата, а сред тях са хитове като L’italiano, Africa, Et sit u n’existais pas, Salut. Пред българската публика италианската   звезда ще изпълни и едни от най-известните си песни като La mia musica и   Serenata, а също и хита, с който за първи път през 1980г. печели конкурса в   „Сан Ремо”  – Solo noi.    

 

На сцената към Тото Кутуньо и музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио ще се присъедини и тенорът от Сицилия Джузепе Ранцани, а Алтеризио Паулети ще поеме диригентската палка.

 

Оркестърът на Класик ФМ е взимал участие в редица грандиозни концерти, наред със звезди като Ричард Клайдерман, Ванеса Мей, Найджъл Кенеди и Иън Андерсън. През 2013 година на концерта на   ненадминатия италиански маестро Енио Мориконе, Хорът и Оркестърът на   Класик ФМ радио пожънаха невероятен успех в зала „Арена Армеец”, а   партнирайки на Андреа Бочели – още една от големите музикални звезди на Италия, през лятото на 2014 година повториха този успех пред 18-  хилядната публика на концерта, който се състоя на стадион „Българска армия”.

 

 

снимка: enational.ro

Добавете коментар

Защитен код


Обнови