Държавна опера – Русе ще представи „Кармен” в зала 1 на НДК

Русенската опера подготвя още две изключителни участия, след като в Русе постигна триумфален успех на премиерния спектакъл на операта на Шостакович – „Катерина Измайлова” – скандална и рядко изпълнявана, но много специална за Операта в Русе. Тази вечер със солист цигуларката от световно ниво Мила Георгиева и диригентът Найден Тодоров, Русенската филхармония ще закрие 55-тото издание на МФ „Мартенски музикални дни”. Утре – на 30 март, целият състав на Русенската опера пристига в София, където в Зала 1 на НДК от 19:00ч ще представи продукцията си на  операта „Кармен” от Жорж Бизе – най-любимата за публиката, а също и най-популярната.

Русенската опера за пореден път е подготвила специално адаптирана версия на „Кармен” за Зала 1 на НДК, като участие ще вземат солистите, хора, театъра и балета на оркестъра. Под режисурата на Огнян Драганов отново са замислени интересни, провокативни и мащабни сценични решения. Автор на солистичните хореографии и изключително атрактивните балетни платна е примабалерината Силвия Томова. Към вдъхновяващата музика на „Кармен” ще звучи и танцовата част „Фарандола” от операта „Арлезианката” – също творба на Бизе. В главните роли ще се превъплътят невероятните солисти на Държавна опера – Русе – Александър Крунев (Ескамилио) и Мария Цветкова, наред с тях ще вземат участие с лавни роли и гостуващите артисти от световните сцени Марио Маланини (Дон Хосе) и Карла Дирликов (Кармен). Мария Цветкова, която изпълни главната роля на Катерина Измайлова в Русе, ще се представи с ролята на Микаела пред публиката в София.  Останалите солисти, които ще вземат участие са Владимир Попов, Даниела Караиванова,Стоян Стоянджов,  Александър Баранов, Момчил Миланов, Петя Цонева и други. Стелияна Димитрова е хормайстор, а Елена Илиева е асистент режисьор.

Диригентът Найден Тодоров споделя в интервю пред БТА за предстоящото събитие, че е много щастлив от екипа, както и че режисьорът Кристиан Михайлеску е носител на множество награди, а адаптацията за сцената на НДК е дело на Огнян Драганов, който стои и зад любимите на публиката „Риголето” и „Тоска”. Мецосопраното Карла Дирликов ще пристигне за спектакъла в столицата от Белгия, където в момента има поредица от спектакли. Тя е дете на мексиканка и български емигрант, но не говори български. След невероятните интерпретации на „Трубадур” и „Тоска”, тенорът Марио Маланини, чиято кариера е тясно свързана с Миланската скала, се превръща в любимец на българската публика. Той е и сред един от най-популярните тенори в Италия, като пее на най-известните световни оперни сцени.  Билетите за спектакъла са на цени от 20 до 60 лв. и могат да бъдат намерени в Билетния център на НДК, онлайн, както и в разпространителската мрежа на Тикетпотрал и Ивентим.

Добавете коментар

Защитен код


Обнови