Испанската пианистка Хаугери ще бъде гост на „Европейския Музикален Фестивал”

„Европейски музикален фестивал” продължава след Великден с камерен концерт на младата пианистка Юдит Хауреги от Испания, който ще се проведе на 16 април 2015 година в камерна зала „България”. Тя ще представи клавирен рецитал с разнообразна и стилна програма, обхващаща музика от три века – истински клавирни шедьоври. Концертът на испанската пианистка се осъществява със съдействието на Институт „Сервантес” и на Испанското посолство в България.

Организатор на „Европейски музикален фестивал” е музикална агенция „Кантус Фирмус”, а самият фестивал е част от Календара на културните събития на Столична община и Министерството на културата на Република България за 2015 година. Банката, която е официален представител на фестивала е UniCredit Bulbank.

Юдит Хауреги ще гостува за първи път в страната ни. Тя е сред най-интересните музиканти от младото поколение на Испания. Покорила е едни от най-големите концертни зали на Франция, Испания, Германия, Китай. Пианистката е родена в Сан Себастиян в Баския регион през 1985 година. Първият си рецитал Юдит изнася на 11-годишна възраст, тъй като завидният й музикален талант се проявява много рано. Тя завършва Консерваторията в родния Сан Себастиян при Клаудио Мартинес – Мехнер, след което продължава да учи в Консерваторията „Рихард Щраус” в Мюнхен, която е част от Висшето училище за музика и театър в града. Там неин преподавател е Вадим Суханов. Юдит посещава майсторските класове на Борис Берман и Филип Ентермо, които са изпълнители, признати в цял свят.

Пианистката има издадени три албума. За първия от тях получава приз за „Най-добър албум” на Испанските награди за независима музика през 2011 година. Този албум съдържа творби на Роберт Шуман. Юдит Хауреги има солидна професионална кариера и е осъществила множество концерти в различни страни и като солистка на различни известни оркестри.

Юдит Хауреги е избрала за рецитала си в българската столица да изпълни музика от двамата испански автори – Фредерик Момпоу и Исак Албенис. В програмата й са включени още клавирни шедьоври от IX и началото на XX век от Дебюси, Лист и Шопен, а също и класическото Анданте с вариации от Йозеф Хайдн.

Цените на билетите за концерта на Юдит Хауреги към „Европейски музикален фестивал” са от 10 и 15лв. и могат да бъдат закупени онлайн на сайта ticketsbg.com или на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България.

Повече информация за предстоящото събитие може да получите на телефон 02/ 943 09 16, Кантус Фирмус, или да се свържете с Ирена Данкова или Радостина Узунова.

 

сн.: euskadikoorkestra.es

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови