Нов симфоничен оркестър представя един необичаен концерт

 

   На 26 април 2015г. от 19:30ч. в зала „България”, Нов симфоничен оркестър и Софийската филхармония ще представят концерт, който е част от програмата на оркестъра „Да си върнем музикалните таланти на България”, реализирана вече трети сезон.

 

   Гости на концерта ще бъдат дългогодишният първи валдхорнист на Симфоничния оркестър в Колорадо – Майкъл Тортън, както и Кольо Плачков – българин, който от 20 години живее и гради кариерата си в САЩ. За концерта пристига от Америка и Петко Димитров, който от 10 години живее там и работи за три симфонични оркестъра. Музикантите ще съчетаят гостуването си в България и с провеждането на майсторски класове в Пловдив и в столицата.

   Солистите от Нов симфоничен оркестър, които ще вземат участие в концерта са следните: валдхорнистите Майкъл Тортън и Кольо Плачков, а музикалният директор на състава Петко Димитров, ще бъде диригент.

   Диригентът Петко Димитров, освен музикален директор на Нов симфоничен оркестър, изпълнява същата длъжност и при Младежкия оркестър на Западен Кънектикът, както и при Младежки симфоничен оркестър „Лейкланд”. Маестро Димитров е и главен диригент на Младежки симфоничен оркестър „Джеминай”, както и помощник-диригент на Симфоничния оркестър в Риджфийлд. Петко Димитров е преподавател по оркестрово свирене и ръководител на Симфоничния оркестър на колежа „Маханайм” в щата Ню Йорк.

   Валдхорнистът Майкъл Тортън заема позицията на първи валдхорнист на Симфоничния оркестър в Колорадо от далечната 1997г. Бивш първи валдхорнист е на Симфоничния оркестър на Хонолулу и е взимал участие като гостуващ валдхорнист  на концерти на Камерния оркестър на Сейнт Пол, както и на симфоничния оркестър на Торонто. Постоянен гост-музикант е на концертите, звукозаписните проекти и турнетата на Филадейфийската филхармония.

   Кольо Плачков заема позицията на втора и трета валдхорна в Симфоничния оркестър на Колорадо от 2011г. насам. Той е доцент и преподавател по валдхорна в Университета „Метрополитън стейт”.


   Във втората част на концерта на Нов симфоничен оркестър ще прозвучи Трета симфония от Бетовен. Присъстващите на концерта ще имат възможността да се насладят на музиката на Фридрих Вит, Джоакино Росини, Лудвиг ван Бетовен и Антонио Росети. Концертът ще бъде проведен под патронажа на г-жа Аник ван Калстер – Посланикът на Н.В. Кралят на Белгия, а събитието е организирано с любезното съдействие на Посолството на САЩ.

Билетите са на цени от 8, 10 и 12 лева и можете да ги намерите на касата на Софийска филхармония в Зала "България".

 

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови