Страстта на аржентинското танго ще ни завладее на 5 юни

Тази година финалното събитие на „Европейския музикален фестивал” ще потопи българската публика в страстните ритми на аржентинското танго. У нас за първи път ще бъде представен концертът BELTANGO SYMPHONICO на 5 юни от 19,30ч в зала „България” в столицата. Програмата съдържа аранжименти за квинтет и голям симфоничен оркестър на най-популярните пиеси от традиционното танго, а също и от стила „Tango Nuevo”. Този проект ще бъде представен от известния сръбски ансамбъл „Белтанго”, който ще свири в България отново след последния си концерт в страната преди 4 години. Аранжиментите са направени от ръководителя на състава Александър Николич специално за концерта. Диригент ще бъде Бедрос Папазян, а танцова двойка от Аржентина ще участва в шоуто. „Европейски музикален фестивал” се представя от музикална агенция „Кантус Фирмус” и е част от календара на културните събития на Столична община и Министерството на културата на Република България.

„Белтанго” е съставен от виртуозни музиканти, които са обединени от страстта си към ритъма на тангото. Квинтетът многократно е гостувал на най-големите световни танго фестивали.

Цените на билетите за концерта са между 15 и 40лв и могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България” или онлайн на TICKETSBG.com

Добавете коментар

Защитен код


Обнови