Ричард Клайдерман ще свири през декември в София и Варна

 

  Известният френски пианист Ричард Клайдерман ще свири за почитателите си в България през декември 2015 год. На 5 декември прочутият клавишен майстор ще изнесе концерт пред варненската публика в Двореца на културата и спорта, а на 7 декември от 19,30ч ще свири в зала 1 на НДК в София. Организатори на концерта в София е музикална агенция „Кантус Фирмус”. Заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио, Ричард Клайдерман ще представи уникалната си програма от авторски пиеси и популярна класика. При гостуванията си в България той предпочита да работи именно с музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио. Цените на билетите за концерта в София са от 30 до 70лв и вече са пуснати в продажба на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България”, на TICKETSBG.com, както и в билетния център на НДК.


  Невероятната музикална кариера на Клайдерман продължава вече 39 години. Неговото изкуство е насочено към голям кръг от хора, за които той адаптира много от големите шедьоври на световното класическо музикално наследство.


  Изкуството на пианиста е предназначено за хората от цял свят. Той предпочита да забавлява своите слушатели, а не да е част от строгата традиция на класическата музика. Клайдерман изнася по 100 концерта на година като всеки един от тях е незабравимо и вълнуващо преживяване за аудиторията. Той умее да общува с публиката и да създава неповторима романтична атмосфера, в която да се потопи всеки слушател.

Добавете коментар

Защитен код


Обнови