В “Музиката на Америка” ще бъде представен концерт за 100-годишнината от рождението на Франк Синатра

На 14 ноември 2015 година от 19:30 часа ще бъде отбелязана 100- годишнината от рождението на Франк Синатра в „Музиката на Америка” с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио в зала „България”. Специален гост на концерта ще бъде забележителният актьор и певец Сал Вивиано. Той възкресява невероятния талант на Франк Синатра с програмата „Perfectly Franc – a century of Sinatra” чрез ненадминатите му хитове „Fly me to the moon”, “My way”, “New York, New York” и много други. Диригентският пулт ще заеме Григор Паликаров. Организатори на цикъла „Музиката на Америка” са агенция „Кантус Фирмус” и фондация „Америка за България”.

 

Вивиано споделя в интервю за Джаз ФМ радио, че за него Синатра е истинска легенда и че неговото творчество е изключително. Солистът добавя, че в началото на своята кариера е записвал с едни от най- известните композитори, които са работили за него и това било голяма чест. Чувствал се лично свързан със Синатра, въпреки че никога да не се е срещал с него.

Сал Вивиано е популярна фигура на Бродуей. Той успешно съчетава кариерата на актьор и певец. Той е изнесъл като солист повече от 300 концерта с престижни оркестри в Европа и Америка.

 

Животът на Синатра, описан в цифри, би изглеждал така: повече от 250 000 000 продадени плочи, 58 филма, 13 награди „Грами”, 1 награда „Оскар”, 4 съпруги, 4 деца, от които едно непризнато. Цели 60 години той пише историята на музикалната история в Америка. Специфичният си вокален стил, Франк Синатра налага изпълнявайки само песни и аранжименти, които са написани специално за него. Той пее до последните години на своя живот. Смъртта му настъпва в Лос Анджелис през 1998 година. Билети за концерта могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България”, както и онлайн на www.ticketsbg.com на цени от 15 до 40лв.

Добавете коментар

Защитен код


Обнови