Петя Миланова представя „Класическата българска музика – завет и любов“

 

„Класическата българска музика – завет и любов“, това е темата, която събира две млади артистки – Петя Миланова и Благовеста Ангелова. Обединява ги идеята да изобразят пъстротата в българската музика, музика на избледняващи във времето български класици, вдъхновени от фолклора, умело съчетан с класически стил. В концерта ще чуем произведения на Панчо Владигеров, Парашкев Хаджиев, Добри Христов и др.


„Направи впечатление красивият, звучен, подвижен глас с добра орнаментика, който демонстрира Петя. През изминалото време от тогава насам аз следя с голям интерес нейното развитие. Няколко пъти съм я гледал и слушал в различни роли изпълнени на сцена. Петя е артистична натура, упорит характер, много музикална и притежава качеството да учи удивително бързо нови материали. Справя се отлично и с голяма лекота с работата с диригенти и режисьори, което я прави предпочитана млада изпълнителка от новото поколение на България. Бързо усвоява и изпълнява стиловите изисквания на епохата в която е писано произведението. Гласът е богат на темброви нюанси и динамични амплитуди.“ – споделя световноизвестният баритон Петър Данаилов.


Въпреки, че е скромен и тих човек, Благовеста е доктор по музикознание и музикално изкуство. Завършва едногодишен курс по чембало при доц. д-р Маргарита Кръстева.
В момента специализира орган при проф. д-р Нева Кръстева. Участва във фестивалите „Софийско лято“, “Нова българска музика“, “Камерна сцена“ и др. През 2014г. изнася самостоятелен концерт в „Пиано-салон“-Дрезден в рамките на фестивала „24-ти международни културни дни“.
Гост изпълнител ще бъде вилончелистката Маги Петрович, чиято музика е оставила следа в зали като Royal Alber Hall (London), Royal Concert Hall (Nottingham), Playhouse (Edinburg), Oddisey (Belfast).


Концертът ще се проведе в Мраморната зала на Руския културно - информационен център на 25.02.2016г. в 19:30ч. Цената на билетите е 10лв.

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови