Втора дата за концерта на големите Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов в „Европейски музикален фестивал“

Втора дата за концерта на любимите български музиканти Веско Пантелеев – Ешкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) е обявена в програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2016.

 

Повече от месец преди техния концерт на 26 май в голямата зала „България“, билетите за събитието са напълно изчерпани. По тази причина двамата изпълнители дадоха съгласието си да повторят концерта на 28 май от 11:30 ч. в Камерна зала „България“. Забележителният музикален тандем ще представи новия си проект „В света на аржентинската музика“ с танга на Астор Пиацола, Карлос Гардел и други автори.


„С много настроение, много желание  и много любов подхождаме към подготовката на тази програма“, споделя пианистът Людмил Ангелов. „Винаги когато сме включвали такива пиеси в нашите концерти досега, те са посрещани от публиката с възторг. Именно затова решихме да направим този малко по-различен проект през 20-тия ни юбилеен сезон“, допълва той. „Людмил е моторът в създаването на нашия репертоар“, казва Веско Пантелеев – Ешкенази. „Той проявява интерес към музика, която се изпълнява рядко, и открива прекрасни творби, които да включим в концертите ни“, допълва цигуларят. Програмата „В света на аржентинската музика“ комбинира най-популярните заглавия от творчеството на Пиацола с малко познати негови творби, които се отличават с изключителните си качества. Дуото подготвя транскрипции за цигулка и пиано на пиеси, създадени от аржентинския композитор за танго квартет. Тъй като традицията на тангото първоначално е била предимно вокална, Веско и Людмил ще адаптират за концерта и някои от известните песни в ритъма на танго, които се отличават с прочувствени текстове. Сред авторите се нареждат освен Карлос Гардел – един от големите певци и автори на танго, също Хуан Карлос Кобиан, Анхел Вийолдо и др. Програмата „В света на аржентинската музика“ бе записана за компактдиск, чиято официална премиера ще бъде по време на концертите през май.

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови