"Балканска треска" с Теодосий Спасов и симфоничния оркестър на БНР

На 11 май 2016 от 20:00 часа ще се проведе грандиозния концерт „Балканска треска“ на световноизвестния с нестандартните си музикални предпочитания диригент Кристиян Ярви.  Той ще събере на сцената в Зала 1 в НДК виртуозния кавалджия Теодосий Спасов, китаристите Влатко Стефановски, Мирослав Тадич и музиканти от Симфоничния оркестър БНР.

 

Единственият по рода си музикален проект на Ярви ще открие тазгодишното издание на “Салон на изкуствата”. За първи път у нас публиката в ще чуе на живо невероятно съчетание от различни стилове музика, изпълнена от под негово диригентството. Световнопризнат като един от най-иновативните диригенти на ХХI век, с над 60 издадени албума, Ярви непрекъснато обогатява своята програма, изпълнявайки често в един концерт, както класическа музика, така и рок и джаз парчета.

След концерт с Горан Брегович, Кристиян Ярви открива колко емоционална е балканската музика. С помощта на майсторите Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Мирослав Тадич създават този музикален проект. Той съчетава в себе си духа на балканските ритми, влиянието на циганската музика и клезмер, на джаза и хип-хопа в съпровод на симфоничен оркестър. Събитието е с особена стойност и заради това, че иноваторът-диригент, покорил най-големите световни сцени, за първи път се изправя пред българска публика.

Билети на цени от 15 лв., 20, 25, 30, 35 и 40 лв. (10 лв. за ученици, студенти и пенсионери) вече са в продажба на касите на Билетен център - НДК. Не пропускайте уникалната възможност да преживеете тази необикновена адаптация на различни музикални стилове във формат, който едва ли до този момент сте чували някога - една незабравима “Балканска треска”.


 

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови