Алина Ибрагимова спечели нагарадата Монтбланк 2008

Културна ангажираност и подкрепа на млади артисти и музиканти е посланието на философията на Асоциация Монтбланк. Като главен спонсор и патрон на Филхармония на нациите,Монтбланк направи турнето на оркестъра до Бейжинг и Шанхай възможно. През 2006 за първи път се връчва приз Монтбланк - награда за изключително изявили се млади таланти.

През тази година на 9 октомври на Гала Концерт в „Komische Oper' в Берлин приза Монтбланк беше връчен на талантливата млада цигуларка Алина Ибрагимова.Наградата е 10 000 долара дарена от асоциация Монбланк.Асоциацията награждава само изключителни личности в областта на класическата музика.

 

Алина Ибрагимова е родена в Русия и израства в семейство на музиканти.Започва да свири на цигулка на 4 години и на 6, вече изнася концерти.Когато е на 10, с семейството си се местят в Обединеното кралство, където майка и става преподавател в „Училище Яхуди Менухин”, а баща и работи в Лондонският Симфоничен оркестър.Кариерата на Алина започва с концерт в ББС.Концертирала е в Залцбург в Моцартеума по време на Mozartwoche.Дебутният и диск е за Hyperion Records за който записва извънредно.Участва в гала концерта за откриването на MDR Musiksommer Фестивал.

Репертоара на Алина Ибрагимова включва музика от Барока до съвременни композиции композирани специално за нея.Цигулката на която свири е създадена през далечната 1738г от великият венециански майстор Пиетро Гуарнери, предоставена и специално от Джорч вон Опел.

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови