Второ издание на фестивала „Изкуството на Барока"

През месец ноември 2008 г. ще се проведе Второто издание на фестивала „Изкуството на Барока" под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов и със съдействието на Столична община и посолството на Кралство Нидерландия.
За първи път фестивала „Изкуството на Барока" беше проведен миналата година в рамките на три дни (12 - 14 ноември 2007) под патронажа на г-жа Зорка Първанова. Всяка една от трите фестивални вечери имаше свой неповторим облик благодарение на изпълненията на холандското трио Кордевенто и българските ансамбли Арс Барока и Кончерто Антико, на Линда Манчева, Зефира Вълова, Иван Илиев, Калин Панайотов, Мирослав Петков, Ивона Недева и Димитър Маринкев. В Концертната зала на Централния военен клуб в София се събраха почитатели на старинната музика, любители и хора, отворени за нови естетически преживявания, за да се насладят на музикалните бисери от европейския Барок, поднесени им с много ентусиазъм, професионализъм и любов.

 

Тази година в фестивала ще гостува за първи път в България Бароковият оркестър на Европейския съюз под диригентството на изтъкнатия специалист в областта на бароковата музика Рой Гудман. Очаквайте и концертите на виртуозния холандски блокфлейтист Ерик Босграаф, както и на добре познатите на българската публика ансамбли Арс Барока и Кончерто Антико. Фестивалът е включен в календара на Европейската година на междукултурния диалог 2008.

 

 

Добавете коментар

Защитен код


Обнови